Βουνό και θάλασσα συνδυάζονται σε θεαματικές κρητικές περιπέτειες

Rent a Car για να επισκεφθείτε μέρη όπως ψηλά βουνά, παραδοσιακά χωριά και έναν αγροτικό τρόπο ζωής στο Crere

Υπάρχουν λίγα μέρη στον κόσμο όπου τα ψηλά βουνά, τα παραδοσιακά χωριά και ο αγροτικός τρόπος ζωής συνδυάζονται με την κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, το ήπιο κλίμα και το εκπληκτικό φυσικό τοπίο.

Ωστόσο, το ελληνικό νησί της Κρήτης είναι ένα από αυτά τα μέρη – ένα νησί ιδανικό για λάτρεις της φύσης, ορειβάτες, πεζοπόρους, κολυμβητές και ακόμη και για παρατηρητές πουλιών. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές διαφορετικές περιπέτειες που μπορούν να απολαύσουν οι άνθρωποι στο άγριο κρητικό περιβάλλον.

Θαλάσσια σπορ
Τα θαλάσσια σκι και τα τζετ σκι είναι από τις δημοφιλείς επιλογές για να απολαύσετε τη θάλασσα γύρω από το νησί. Οι καταδύσεις γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς.

Υπάρχουν κέντρα που προσφέρουν εκπαίδευση στα πιο σημαντικά θέρετρα στη βόρεια ακτή της Κρήτης, ωστόσο, οι καλύτερες δυνατότητες κατάδυσης μπορούν να βρεθούν στην ανατολική περιοχή της Ελούντας.

Για όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τις νότιες ακτές της Κρήτης, ειδικά γύρω από τον Πλακιά, το Phoenix Dive Club είναι μια από τις πολλές επιλογές στην περιοχή για να εμβαθύνουν στο υποθαλάσσιο περιβάλλον της Κρήτης.

Οι ενοικιάσεις ιστιοσανίδας και σκαφών παραμένουν λίγο υπανάπτυκτες, αλλά μερικές επιλογές έχουν έρθει στη διάσωση, μεταξύ αυτών η ιδέα του Captain Experience στις εκπληκτικές παραλίες της Αγίας Πελαγίας, κοντά στο Ηράκλειο. Η Crete Boats προσφέρει στους τουρίστες τη δυνατότητα να γίνουν καπετάνιος για μια μέρα, ακόμα κι αν δεν έχουν πατήσει ποτέ ξανά σε σκάφος. Το σκάφος τους είναι πλοία που είναι εύκολο να πλέουν, καθιστώντας το μια διασκεδαστική και απροβλημάτιστη εμπειρία.

Πεζοπορία
Ένα άλλο υπέροχο χαρακτηριστικό του κρητικού τοπίου είναι ο αριθμός των μονοπατιών και των φαραγγιών που κόβουν το δρόμο τους μέσα από τις διάφορες οροσειρές.

Το πιο διάσημο αξιοθέατο της Κρήτης είναι η Σαμαριά, ο μεγαλύτερος περίπατος στο φαράγγι της Ευρώπης , όπου το εντυπωσιακό τοπίο δίνει στους πεζοπόρους όχι μόνο μια πλήρη αίσθηση επιτευγμάτων αλλά και μια αξέχαστη εμπειρία. Εκτός από τη Σαμαριά, η Κρήτη φιλοξενεί επίσης περισσότερα από 50 φαράγγια μόνο στο νομό Χανίων.

Στην περιοχή του Ηρακλείου, το φαράγγι του Αγίου χαρίζει στους επισκέπτες μια αρκετά εύκολη πεζοπορία περίπου μιας ώρας που καταλήγει σε μια μοναχική παραλία με βότσαλα με ήρεμα νερά. Το όνομά του — Ιερό Φαράγγι — αντιπροσωπεύει τις σπηλιές της περιοχής που πιστεύεται ότι είχαν καταληφθεί από χριστιανούς ασκητές στο παρελθόν.
Στο νομό Λασιθίου, το φαράγγι του Ρίχτη είναι μια χαράδρα καθώς και ένα κρατικά προστατευόμενο πάρκο κοντά στα Έξω Μουλιανά, στη Σητεία. Το φαράγγι καταλήγει στην απόμερη παραλία του Ρίχτη και το μονοπάτι είναι περίπου τέσσερα χιλιόμετρα (2,4 μίλια) σε μήκος μέτριας δυσκολίας.

Το φαράγγι φιλοξενεί πλούσια βλάστηση και ζωική ζωή, ενώ παλιά πέτρινα γεφύρια, νερόμυλοι και ο Καταρράκτης και η παραλία του Ρίχτη το μετατρέπουν σε μια μοναδική εμπειρία διαφορετικότητας.

Στο νομό Λασιθίου, το Φαράγγι των Νεκρών, ή Φαράγγι της Ζάκρου είναι μια καταπληκτική χαράδρα που χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να περπατήσετε. Το μονοπάτι είναι επίσης το τελευταίο τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4. Ψηλά στα τείχη του φαραγγιού, είναι δυνατόν να παρατηρηθούν τα στόμια των σπηλαίων που χρησιμοποιούνταν ως τάφοι στα Μινωικά χρόνια και που είναι η αιτία της ονομασίας του φαραγγιού.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Explore More...

Elafonisi

Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες με άμμο στην Κρήτη. Στο νότιο άκρο της δυτικής ακτής της Κρήτης, η παραλία χωρίζεται από το

Διαδρομές Κρασιού στην Κρήτη

Ενοικιάστε αυτοκίνητο και γνωρίστε τις διαδρομές του κρασιού στην Κρήτη Οι «δρόμοι του κρασιού» του Νομού Ηρακλείου οδηγούν τους επισκέπτες σε αιωνόβιους αμπελώνες, ιστορικά χωριά,

Επισκοπής – Αργυρούπολης

Η Επισκοπή είναι ένα χωριό 23 χιλιόμετρα δυτικά του Ρεθύμνου, είναι μια όμορφη παραδοσιακή πόλη με ελικοειδή σοκάκια και μικροσκοπικά σπίτια με θέα στην κοιλάδα.

Παραλία Πλεβέλι

Η Πρέβελη με τους παραποτάμιους φοίνικες της (κάηκε το καλοκαίρι του 2010, αλλά αναγεννήθηκε αυτή τη στιγμή) είναι μια από τις πιο διάσημες και αγαπημένες

Ανάκτορο Φαιστού

Η μινωική τοποθεσία της Φαιστού βρίσκεται 63 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Ηρακλείου. Αυτή ήταν η δεύτερη πιο σημαντική ανακτορική πόλη σε όλη τη μινωική

Νήσος Σπιναλόγκα

Το νησί της Σπιναλόγκας (επίσημη ονομασία Καλιδών) βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, κοντά στην πόλη της Ελούντας. Από την εποχή της Ενετοκρατίας, το όνομα

Γνωρίστε την Κρητική Διατροφή

Η Σύνοψη της Μεσογειακής Διατροφής Τα τελευταία χρόνια, η διεθνής επιστημονική κοινότητα εντείνει τις προσπάθειές της στην αναζήτηση της ιδανικής διατροφής από άποψη υγείας. Η

Μάταλα

Στα 66 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου, η παραλία των Ματάλων, στη νότια ακτή της Κρήτης, ήταν ο τόπος των καλοκαιρινών εορτασμών προς τιμήν της θεάς

Οροπέδιο Λασιθίου

Το Οροπέδιο Λασιθίου είναι μια από τις λίγες περιοχές της Μεσογείου με μόνιμους κατοίκους σε υψόμετρο άνω των 800 μέτρων. Το οροπέδιο Λασιθίου απέχει 11